Prismatch

Du er garanteret den bedste pris

14 dages prøveperiode

På alle scootere og el-kørestole

Dansk Support

Nem og tilgængelig kundesupport

Gratis Levering

Gratis levering til døren

De bedste rollatorer | En guide til frihed og mobilitet

Rollatorer er vigtige hjælpemidler for mange mennesker. De giver brugere mulighed for at bevæge sig frit og leve selvstændigt. Denne artikel undersøger fire typer rollatorer: indendørs rollatorer, udendørs rollatorer, rollatorer med underarmsstøtte og rollatorer med knæstøtte. Vi gennemgår hver types egenskaber og fordele, så du kan finde den rollator, der passer bedst til dine eller en pårørendes behov. Målet er at hjælpe dig med at vælge en rollator, der støtter en aktiv hverdag.

Rollatorer har i årtier været en trofast følgesvend for utallige mennesker. De har åbnet døre til en mere uafhængig og aktiv livsstil, bogstaveligt talt. Men ligesom mennesker er forskellige, er vores behov for støtte og mobilitet det også. Derfor findes der i dag et væld af rollatortyper, hver designet til at imødekomme specifikke behov og udfordringer.

Rollatorer til indendørs brug

Selv i vores eget hjem kan der være behov for gangstøtte. Det kan være når vi skal bevæge os gennem boligen, når vi skal lave varmt vand til kaffen, eller når vi skal i bad. Årsagerne kan være mange, men fælles for dem er, at de alle kan være potentielt farlige uden den rigtige støtte. Her kommer en rollator til indendørs brug ind i billedet.

Rollatorer til indendørs brug er nemlig designet med det helt præcise formål at støtte op om dagligdagen indenfor. De har ofte mindre hjul, som er bedre egnet til jævne underlag, som tæpper og trægulve, og så er de typisk lettere og lidt mere kompakte end deres modstykker til udendør brug.

Særligt vægten på en rollator til indendørs brug er vigtigt. Det er vigtigt at den kan løftes, hvis der ligger en forhindring i vejen, eller hvis man skal have den over et dørtrin for at komme ind i et tilstødende rum. Derfor er det en god idé at kigge efter en rollator, som enten er lavet af aluminium eller carbon fibre.

Selvom rollatorer til indendørs brug primært er beregnet til at bruge i hjemmet, kan flere af modellerne også bruges til let kørsel udenfor. Når vi taler om at rollatoren kan bruges til let kørsel udenfor, så tænker vi på ture ud på terrassen, eller en tur i haven. Med andre ord, kortere ture. Dog er det vigtigt at huske, at en rollator, der er beregnet til udendørs ofte er bedre til det formål, særligt til de længere ture.

Når man leder efter en ny rollator til indendørs brug, er det vigtigt at man gør sig nogle indledende tanker om, hvordan ens brugsmønster er. Skal den have en kurv, hvor der kan samles ting til et frokostbord i? Skal den have en bakke så den kan fungerer som et midlertidigt bord? Skal vasketøj kunne transporteres i den? 

Rollatorer til udendørs brug

Rollatorer til udendørs brug er specifikt designet til at tackle de mere krævende forhold udenfor hjemmet. Det kan være ujævne fortove, små stigninger eller måske endda en grussti i parken. Her kommer en rollator til udendørs brug virkelig til sin ret. De har typisk større hjul, som er bedre egnet til at håndtere de forskellige underlag, fra asfalt til græs. Desuden er de ofte udstyret med mere robuste rammer, der giver øget stabilitet på ujævne overflader.

En af de store fordele ved mange udendørs rollatorer er, at de ofte kommer med indbyggede sæder. Det giver mulighed for at brugeren kan tage en pause på en længere tur, eller bruge rollatoren ved begivenheder, hvor det er ønskeligt at have en siddeplads til rådighed, tæt på.

Det skal dog siges, at vægten på en udendørs rollator generelt er højere end på indendørsmodellerne. Dette skyldes den kraftigere konstruktion, som er nødvendig for at sikre stabilitet udendørs. Derfor er det vigtigt at være opmærksom på, om den rollator der kigges på vejer så meget at den bliver en hindring fremfor en hjælp. En af de nyere og meget smarte løsninger er udendørs rollatorer med carbon stel og aluminium stel, som fjerner de mange overflødige kilo en rollator kan have.

Rollatorer med underarmsstøtte

Rollatorer med underarmsstøtte er specialdesignede til brugere, der har brug for ekstra støtte og stabilitet. Disse rollatorer har polstrede støtter, der løber fra håndtaget op til underarmen, hvilket giver en større kontaktflade og bedre vægtfordeling.

En rollator med underarmsstøtte er særlig nyttig for personer med nedsat hånd- eller armstyrke, gigt eller andre tilstande, der gør det svært at holde fast i traditionelle rollatorhåndtag.

Underarmsstøtterne på disse rollatorer kan ofte justeres i højden og vinklen for at tilpasse sig brugerens specifikke behov og kropsholdning. Dette hjælper med at opretholde en mere naturlig og komfortabel position under gang.

Mange rollatorer med underarmsstøtte er designet til både indendørs og udendørs brug. De kombinerer ofte fordelene ved begge typer, med fokus på stabilitet og komfort.

Vægten af en rollator med underarmsstøtte kan variere, men mange modeller er designet til at være så lette som muligt uden at gå på kompromis med stabiliteten. Dette gør dem mere håndterbare for brugere med begrænset styrke.

Rollatorer med knæstøtte

Rollatorer med knæstøtte, også kendt som knærollatorer, er special-hjælpemidler designet til personer, der har brug for at aflaste benene delvist under gang. De er særligt nyttige for personer, der er ved at komme sig efter knæ- eller benoperationer, eller som har kroniske tilstande, der påvirker benenes styrke eller funktion.

En rollator med knæstøtte har en polstret platform, hvor brugeren kan hvile det påvirkede ben, mens de skubber sig frem med det andet ben. Dette design tillader brugeren at bevæge sig rundt, selv når fuld vægtbæring på begge ben ikke er mulig.

Knæstøtten på disse rollatorer kan ofte justeres i højden for at passe til forskellige brugere og situationer. Nogle modeller tillader endda justering af vinklen for optimal komfort.

De fleste rollatorer med knæstøtte er designet primært til indendørs brug eller jævne udendørs overflader. De er typisk ikke så manøvredygtige som standard rollatorer, især på ujævnt terræn. Dette opvejes dog ved den mobilitet de i øvrigt giver brugeren.

Vægten og stabiliteten af en rollator med knæstøtte er kritiske faktorer. De skal være lette nok til at manøvrere, men stabile nok til at støtte brugerens vægt sikkert.

Nogle rollatorer med knæstøtte kan konverteres til standard rollatorer, hvilket gør dem mere alsidige og anvendelige i forskellige stadier af en brugers rehabilitering eller sygdomsforløb.

Afsluttende tanker

Valget af rollator afhænger af flere faktorer, herunder brugerens behov, livsstil og hjemmemiljø. Uanset om man vælger en rollator til indendørs brug, udendørs brug, en med underarmsstøtte eller knæstøtte, er det vigtigste, at den giver brugeren den nødvendige støtte og selvstændighed.

En rollator kan være mere end et hjælpemiddel – den kan være et redskab til et aktivt og uafhængigt liv. Det anbefales at udforske de forskellige muligheder og afprøve forskellige modeller for at finde den rollator, der bedst opfylder ens behov.

Med den rette rollator kan hverdagen blive mere sikker og tilfredsstillende. Den kan åbne nye muligheder og bidrage til øget livskvalitet for brugeren.

Del:

Flere guides og nyheder

Smarty el-kørestole med smarte funktioner og egenskaber

Funktioner og egenskaber ved din el-kørestol

El-kørestole har revolutioneret mobiliteten for mange mennesker, der har brug for ekstra støtte og uafhængighed i deres dagligdag. Hos DanMedica er vi stolte af at tilbyde et bredt udvalg af el-kørestole med avancerede funktioner, der imødekommer forskellige behov. Denne guide vil gennemgå de mange fordele ved el-kørestole, fra brugervenlig joystick-betjening til ergonomisk design.

Udendørs letvægts rollator

Vælg en letvægts rollator til udendørs brug: En guide

Opdag den perfekte balance mellem letvægt og holdbarhed med vores guide til udendørs rollatorer. Udforsk aluminiums robusthed, stabilitet med store hjul, og sammenklappelige modellers transportvenlighed. Dit næste bliver udendørs eventyr ufor bekymringer med den ideelle rollator, designet til dit liv.

Bliv kontaktet

Skal du spare 1.000,- på din el-kørestol?

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og spar 1.000,- på Smarty og A3 indtil 1. december. 2024

Jeg er super begejstret over min nye SMARTY, den kører stabilt og glidende, og giver mig min mobilitet og uafhængighed tilbage. Det bedste er at den hurtigt og automatisk kan pakkes sammen og være i bagagerummet så jeg har mulighed for at komme på indkøb, i skoven og vigtigst af alt på tur med vuffen Jeg kan kun anbefale SMARTY og DANMEDICA som har leveret den mest profesionelle og omsorgsfulde service undervejs. TAK til jer

Når du tilmelder dig, giver du samtykke til at modtage e-mailmarkedsføring fra DanMedica. Du kan altid afmelde vores nyhedsbrev, hvis du ønsker det.

Skal du spare 1.000,- på din el-kørestol?

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og spar 1.000,- på Smarty og A3 indtil 1. december. 2024

Jeg er super begejstret over min nye SMARTY, den kører stabilt og glidende, og giver mig min mobilitet og uafhængighed tilbage. Det bedste er at den hurtigt og automatisk kan pakkes sammen og være i bagagerummet så jeg har mulighed for at komme på indkøb, i skoven og vigtigst af alt på tur med vuffen Jeg kan kun anbefale SMARTY og DANMEDICA som har leveret den mest profesionelle og omsorgsfulde service undervejs. TAK til jer

Når du tilmelder dig, giver du samtykke til at modtage e-mailmarkedsføring fra DanMedica. Du kan altid afmelde vores nyhedsbrev, hvis du ønsker det.